שיתופי הפעולה של "ידיד לחינוך" בפתח תקוה עם מרכז פסג"ה בעיר הם דוגמא ליזמות פורייה עם המתנדבים / אסתר אבניבעקבות הקשר הקבוע והרציף שהיה בתקופת הקורונה עם עזרא מגד, רכז ידיד לחינוך בפתח תקוה, עלה הצורך במרכז פסג"ה לתת מענה לצרכים ולקשיים שצצו אצל המתנדבים - הבדידות האישית, חוסר היכולת לשמור על רצף של קשר למי מהמתנדבים, שלא הצליחו להמשיך ולהתנדב, והפערים הטכנולוגיים שהתעצמו.
בפסג"ה הרכיבו תכנית, שבעקבותיה נולד המיזם "הידיד שלי לחינוך", שהוא "מיזם התנדבותי הפוך". עזרא ורונית כהן, סגנית מנהל הפסג"ה, שלחו לבתי הספר בהם היו מתנדבים, בקשה לעודד תלמידים להתקשר בטלפון אל מתנדבים שהרגישו בודדים. חלק מבתי הספר נענו לאתגר והתענינו במתנדבים - דבר שגרם לקורת רוח רבה בקרב אלה שהרגישו בודדים.
יוזמה נוספת הייתה קיום מפגש בזום עם מתנדבים ניצולי שואה ודור שני לשואה ביום הזכרון לשואה ולגבורה. במפגש זה עודדו את המתנדבים לספר על תקופה זו בחייהם או בחיי בני משפחותיהם.
בעקבות צורך נוסף שעלה מהשטח, יזמו מפגש הדרכה למתנדבים, שהתקשו לתפעל את הזום. במרכז היקצו חדר מחשבים למתנדבים, ובעזרת הדרכה הם התאמנו בהפעלתו. בעקבות הצלחת היוזמה כתב אחד המתנדבים: "היה לי מחסום פסיכולוגי... התברר לי שזה לא כל- כך מסובך..."
לאחרונה, ובעקבות מיפוי צרכים שעלו מהשטח, נבנתה תכנית הכשרה בנושאים של חינוך מיוחד.
כעת פועל בפסג"ה צוות של מדריכות, שמתכנן ובונה את המשך שיתוף הפעולה הפדגוגי עם המתנדבים.
לכתבה המלאה