"...הארוע הזה יכול להיות עבורכם, המתנדבים, השראה. למה הכוונה? יש לנו צוות קטן אך חוצפן ונחוש, והעובדה שעכשיו מקיימים ארוע של למעלה מחמש מאות גימלאים, מקורה בכך שאנשים העזו להתמודד עם טכנולוגיה ולחשוב בגדול ובעיקר להתמודד עם מציאות חדשה.
ואני שואל את עצמי: גם לכם השתנתה המציאות בשנה האחרונה? התשובה ברורה.
אנחנו כולנו שותפים למעשה של התנדבות במערכת החינוך, וכולנו עסוקים בהנגשת ניסיון החיים שלנו לתלמיד, למורה ולמנהלת. אנחנו גם לא מסתירים את העובדה שאנחנו נהנים, שכיף לנו ושגם אנחנו נתרמים מכך. יתרה מזאת, מחקרים מוכיחים שהפעילות הזו, יש לה תרומה ישירה לבריאות. אבל בשנה האחרונה על רקע הקורונה, כל זה נמנע מאיתנו. ולכן, אנחנו בעמותה עסוקים כבר כמה חודשים בשאלה, איך לא מוותרים. הנחת העבודה הראשונה היא שאנחנו לא מחכים שהקורונה תזוז, ושצריך לבדוק איך מחברים את הילדים אלינו. לבוא לביה"ס בימים אלה ולפגוש קבוצת ילדים גדולה, זה מסכן אותנו. מה עושים? ניגשים לעניין בזהירות ובנחישות, מאמצים טכנולוגיות ומוציאים מהן את המיטב.
נכון שאין כמו לשבת מול הילד פנים אל פנים, ואז נוצר הקסם, אבל את הקסם שנוצר בין הילד למתנדב, אפשר לעשות גם בדרכים אחרות. בטלפון לדוגמא. נכון שנדרשת הכנה, נדרש תאום, והמורה צריכה להיות בתמונה. תחשבו על הפעם הראשונה שהגעתם לביה"ס עם חששות, אז בואו נהיה עוד פעם, בפעם הראשונה.
יש לנו הרבה מתנדבים שעשו זאת כבר השנה ושוחחו עם תלמידי יב' ותרגלו איתם עברית. זה נעשה בהצלחה גדולה. רבים מהם העידו על חוויה אינטימית, שהייתה להם ועל הכירות עמוקה.
אפשר גם לקיים דו שיח באמצעות שיחות וידיאו ועוד דרכים נוספות. "ידיד לחינוך" תתן את ההדרכה וההכשרה, בסבלנות ובחיוך.
כשהקורונה תעלם, ונחזור לביה"ס, נחזור גם עם הכלים שאנחנו מפתחים עכשיו וזה מרגש.
בימים הקרובים נשלח אליכם סקר קצר בו נבקש לשמוע אתכם ואת דעתכם, איך עוד אפשר לפעול בביה"ס על רקע הקורונה.
השנה באחד בספטמבר אנחנו הולכים להיות פעילים. מערכת החינוך זקוקה לנו".